Vežbe istezanja

Vežbe istezanja

Strečing (vežbe istezanja) je izuzetno važan za regeneraciju tela svakog aktivnog čoveka. On neguje mišiće koji se naprežu sportskim ili radnim aktivnostima, održava ih fiziološki dugim i dovoljno elastičnim. Time sprečavamo povrede insercija i mišića, kao i hronična preopterećenja koja nastaju jednoličnim napinjanjem. Zato je potrebno da strečingu redovno posvećujemo pažnju.

Vežbe "Pet tibetanaca"

Vežbe "Pet tibetanaca"

Tibetanci su kao predivan veliki park. Svaki put kada šetamo njim, otkrivamo nove, dosad nepoznate biljke. I tako pri svakoj poseti, kući odnosimo vredna, duboka i impresivna saznanja.

Vežbe istezanja - Prikaz

Vežbe istezanja - Prikaz

Oni koji se ne bave sportom treba da vežbaju najmanje 2x dnevno po 15 minuta.
Na početku preporučujemo vežbanje svakog dana, bar prvih mesec dana.
Istežemo se u smeru od glave ka nogama.

"Pet tibetanaca" - Vežbe za opšte zdravlje

"Pet tibetanaca" - Vežbe za opšte zdravlje

Ove vežbe pomažu u održavanju optimalnog nivoa hormona. Kada sve žlezde endokrinog sistema funkcionišu u savršenoj harmoniji, telo ima mnogo više energije, vitalnosti i manje neprijatnosti. Veoma često se dešava da, kada jedna žlezda ne radi pravilno, ostale takođe prestaju da vrše svoju pravu funkciju. Pored toga, ukoliko balans hormona nije dobar, čovek lako gubi raspoloženje, čak se i razboli.

Saznajte novosti
Kolačiće (Cookies) koristimo kako bi sajt bio funkcionalan. Korišćenjem našeg sajta, slažete se sa "Uslovima korišćenja" i "Politikom privatnosti" .