Totalna endoproteza

Veštački kuk ili koleno - Totalna endoproteza

Indikacija: gonartritis III. – IV. stepena, koksartritis III. – IV. stepena, endoproteza nakon kuka, ugradnja endoproteze za gonartritis ili koksartritis

Bolovi u kukovima mogu biti povezani s OSTEOPOROZOM zglobova kuka koja može rezultovati prelomom kuka i ugradnjom totalne endoproteze. Razlozi dekalcifikacije kostiju kod oba pola su neodgovarajući način života, neodgovarajuća ishrana i nedovoljna fizička aktivnost.

Dokazana je povećana resorpcija kosti oko ugrađene endoproteze, zbog čega nastaje labavljenje ugrađene proteze (kuk, koleno) i potrebe za novom hirurškom intervencijom.Da bi se sprečila periprotetična pojačana osteoporoza potrebna je preventivna upotreba antiresorptivnih supstanci (Calcidrink), a kod izražene osteoporoze i upotreba bifosfonata.

Calcidrink postoji u obliku napitka i kapsula s povećanom iskoristljivošću. Prikladna je i kombinacija preparata Calcidrink i Geladrink® FAST, koji je namenjen za sprečavanje upalnih procesa i prokrvljenje tkiva, što olakšava zaceljenje i oporavak bolesnika. Geladrink FAST sadrži kolagene peptide, vitamine C, E i selen i uglavnom 900 mg Boswellina® u dnevnoj dozi, s jakim protivupalnim i analgetskim dejstvom.

Kako se upotrebljavaju preparati GELADRINK u slučaju postojanja totalne endoproteze

Način upotrebe:

Minimalno preporučeno trajanje terapije je 3 meseca

Prvi mesec dnevno doziranje – Geladrink FAST 2x3 kapsule dnevno + CALCIDRINK 2x1 posudica

Drugi mesec dnevno doziranje – Geladrink Fast 2x3 kapsule dnevno + CALCIDRINK 1 posudica

Treći mesec dnevno doziranje – CALCIDRINK 1 posudica

Optimalno preporučeno trajanje terapije je 6 meseci

Prvi mesec Dnevno doziranje – Geladrink FAST 2x3 kapsule dnevno + CALCIDRINK 2x1 posudica

Naredna tri meseca Dnevno doziranje - Geladrink Fast 2x3 kapsule dnevno + CALCIDRINK 1

Peti i šesti mesec Dnevno doziranje - CALCIDRINK 1 posudica

GELADRINK FAST
GELADRINK FAST
Prirodan i potpuno bezbedan preparat, koji ublažava pojave kao što su bolovi u zglobovima, upala i otoci (edemi) u zglobovima, obnavlja pokretljivost istih kod osteoartritisa i štiti čitav zglobni sistem, a ne izaziva nikakve nuspojave.

CALCIDRINK
CALCIDRINK
Calcidrink je prirodni preparat koji podstiče stvaranje koštane mase i smanjuje razgradnju kosti kod osteporoze, smanjuje pojavu osteoporoznih preloma i ubrzava zarastanje preloma.
Saznajte novosti
Kolačiće (Cookies) koristimo kako bi sajt bio funkcionalan. Korišćenjem našeg sajta, slažete se sa "Uslovima korišćenja" i "Politikom privatnosti" .