• Bol u kolenu (četvrti deo)

  Bol u kolenu (četvrti deo)

  Mišići koji prelaze preko zgloba kolena mogu se podeliti u dve grupe, zavisno od njihovog odnosa sa zglobom kolena. To su mišići prednje lože i mišići zadnje lože.

 • Bol u kolenu

  Bol u kolenu (Treći deo)

  Povrede prednje ukrštene veze vrlo su česte kod aktivnih sportista.

 • Bol u kolenu

  Bol u kolenu (drugi deo)

  Zglob kolena ima zglobnu čauru i zglobne veze (ligamente), koji ga stabilizuju‚ (statički stabilizatori kolena).

 • Bol u kolenu

  Bol u kolenu (prvi deo)

  Da bi razumeli zašto boli koleno prvo trebamo da razumemo šta je to koleno i kako funkcioniše. 

 • Zamrznuto rame

  Zamrznuto rame (Adhezivni kapsulitis ramena)

  "Zamrznuto rame"je adhezivni kapsulitis ramena i veoma je čest uzrok bola u ramenu. Pojavljuje se u 2 do 5 posto populacije. Obično se javlja u dobi od 40 do 60 godina i češći je kod žena.

 • Povrede i oboljenja ramena

  Povrede i oboljenja ramena

  Rame je najpokretljiviji zglob u telu. Zbog svoje velike pokretljivosti "nosi" pokrete ruke u celosti i trpi veliki mehanički stres, kako u svakodnevnom životu tako i u sportu.Kao takav je i najizloženiji povredama. Zbog svoje složenosti često se naziva i rameni kompleks.

 • Nestabilnost glenohumeralnog zgloba

  Nestabilnost glenohumeralnog zgloba

  Rame je najpokretljiviji a ujedno i najnestabilniji zglob (zglobni kompleks) u ljudskom telu. Treba imati u vidu da se pokreti u ramenu ostvaruju sinergičnim delovanjem glenohumeralnog, akromioklavikularnog i sternoklavikularnog zgloba.

 • Iritacija tetive bicepsa

  Iritacija tetive bicepsa

  Tetiva bicepsa povezuje gornji kraj mišića bicepsa i kosti ramena. Ima strukturu nalik vrpci. Jedna je od retkih tetiva koja ulazi u sam zglob. U nekim slučajevima dolazi do njene iritacije, što izaziva bol,slabost mišića i otežano korišćenje ruke- naročito pri opterećenju.

 • Povrede skočnog zgloba

  Povrede skočnog zgloba

  Stopalo i članak čine kompleksnu anatomsku strukturu koja se sastoji od 26 kostiju, 30 sinovijalnih zglobova, više od 100 ligamenata i 30 mišića.

 • Povrede zglobova lecenje

  Povrede zglobova

  Povrede zglobova su vrlo česte u sportu  ali se dešavaju i pri svakodnevnim aktivnostima.

 • Povreda lakta (teniski lakat)

  Povreda lakta (teniski lakat)

  TENISKI LAKAT (lateralni epikondilitis) je najčešća povreda lakta. Javlja se kao posledica dugotrajnih ponavljanja istih pokreta i predstavlja degenerativne i upalne promene na tetivama lakta.

 • Povreda kolena

  Povreda kolena

  KOLENO je jedan od najsloženijih zglobova, koje ima sposobnost da amortizuje celokupnu težinu ljudskog tela. Pri uspravnom položaju ono nosi oko 70 % telesne težine, dok kod savijenih kolena čak 90 % težine, što znači da koleno trpi najveći napor prilikom svake fizičke aktivnosti, pa je i najizloženije povredama.

 • Sportske povrede

  Sportske povrede

  Fizička aktivnost doprinosi boljem opštem stanju organizma i jedan je od načina prevencije mnogih bolesti.

 • Bolovi u kolenima

  Bolovi u kolenima

  Indikacija: gonartritis I. – III. stepena, bolovi u kolenima

  Povezanost unutrašnjih organa sa bolovima u kolenu

 • Hrskavica zglobova i GelaDrink

  Hrskavica zglobova

  Hrskavica se sastoji iz kolagenih peptida, glukozamin i hondroitin sulfata, MSM-a i minerala. Propadanje hrskavice zglobova, posebno kolena,  nastaje kao posledica narušene ravnoteže između razgradnje i izgradnje hrskavice na štetu izgradnje.

 • Geladrink proiyvodi

  Rezultati kliničke studije o GelaDrink-u

  GELADRINK Forte je trenutno jedini sveobuhvatni proizvod u svetu sa dejstvom koje je  potvrđeno kliničkom studijom po zahtevnim pravilima  “ medicine zasnovane na dokazima“ (Evidance Based Medicine) na čelu sa prof. MUDr. Karelom Pavelkom, DrSc, direktorem Instituta za reumatologiju u Pragu i predsednikom Reumatološke asocijacije Češke Republike.

 • Povrede lumbalno-sakralnog dela kičme

  Povrede lumbalno-sakralnog (L-S) dela kičme

  Bolovi u donjem delu leđa su sve češći kod mlađe populacije, kako sportski aktivnih tako i neaktivnih osoba.

 • Najčešće povređivani ligament

  Najčešće povređivani ligament - LCA (prednji ukršteni ligament)

  Zglob kolena (articulatio genus) je jedan od najsloženijih zglobova u našem telu. Obezbeđuje velik broj pokreta (ispružanje, savijanje, rotacije i sl.), istovremeno prenoseći težinu tela ka tlu.

 • Zadnji ukršteni ligament

  Zadnji ukršteni ligament (LCP - ligamentum cruciatum posterior)

  Zadnji ukršteni ligament  (LCP - ligamentum cruciatum posterior) je čvršći po strukturi od prednjeg ukrštenog ligamenta. Prilikom ekstenzije (ispružanja) kolena zateže se zadnji deo, a prilikom fleksije (savijanja kolena) prednji deo ligamenta.

 • Povrede meniskusa

  Povrede meniskusa

  Povreda meniskusa kolena je najčešća povreda u sportsko - medicinskoj praksi. Sam mehanizam povrede meniskusa je složen. Najčešće do povrede dolazi usled delovanja

 • Povrede ramena

  Povrede ramena

  Povreda ramena je česta pojava u svakodnevici. S obzirom na složenost anatomske strukture ramenog zgloba kao i na višestruke funkcije vratno-ramenog pojasa uzrok bola može biti višestruk.

 • Ahilova tetiva - povreda i terapija

  Ahilova tetiva - povreda i terapija

  Često imate priliku da u razgovoru čujete kako nekog muči Ahilova tetiva. Šta je to i zašto je toliko bitna za naše telo?

 • Povreda skočnog zgloba

  Povreda skočnog zgloba

  Povrede skočnog zgloba sa 15%  zastupljenosti, predstavljaju najčešće povrede u sportu. Pri tom  85% povreda predstavlja uganuće sa lezijom spoljašnjih ligamenata koji nastaju pri mehanizmu izvrtanja ( inverzije ) stopala.

 • Hondromalacija - trkačko koleno

  Hondromalacija - trkačko koleno

  Često se među rekreativacima ali i profesionalnim sportistima javlja  bol u prednjem delu kolena, bilo kojeg uzroka. Bol u kolenu se uglavnom javlja kod mlađih osoba koje se bave sportom.

 • Kako izabrati pravu masažu?

  Kako izabrati pravu masažu?

  Gde god se okrenete reklama za masaže. Da li vam je masaža stvarno potrebna? Ako jeste, kako odabrati pravu? Imate mnogo pitanja vezanih za masažu, koja vas muče, a na koja nemate odgovor. Nadamo se da će vam ovaj tekst pojasniti neke nedoumice i dati odgovor na neka pitanja.

 • Povreda Meniskusa

  Povreda Meniskusa

  Meniskusi kolena su dve elastične srpolike (polumesečaste) vezivno-hrskavičave strukture, koje se nalaze unutar zgloba kolena, na gornjem okrajku golenjače, odnosno na bazi unutrašnjeg i spoljašnjeg kondila.

Saznajte novosti
Kolačiće (Cookies) koristimo kako bi sajt bio funkcionalan. Korišćenjem našeg sajta, slažete se sa "Uslovima korišćenja" i "Politikom privatnosti" .