• Gonartoza (osteoartoza kolena)

  Gonartoza (osteoartoza kolena)

  Artroza - tj. OSTEOARTROZA (OA) - karakteristična za grupu bolesti degenerativnog reumatizma - je sporo progresivna bolest, čiji se simptomi razijaju postepeno - godinama. Definiše  se kao oštećenje i gubitak zglobne hrskavice, uz proliferaciju okrajaka kosti, na rubovima zglobova, bez zapaljenja sinovije, ili je to zapaljenje sekundarno i najčešće slabije izraženo u odnosu na zapaljenje koje se javlja kod "zapaljenskog reumatizma".

 • Kolagen - Najvažnija belančevina u ljudskom organizmu

  Kolagen - Najvažnija belančevina u ljudskom organizmu

  Deficit kolagena se mora nadoknaditi da bi se očuvalo zdravlje organizma.

 • Bolni procesi u rukama

  Bolni procesi u rukama - risartritis, erozivni osteoartritis ruku

  Indikacija: osteoartritis ruku, risartritis, erozivni osteoartritis ruku, reumatoidni artritis, Enartritis III. – IV stepena, koksartritis III. – IV. stepena

 • Hrskavica zglobova i GelaDrink

  Hrskavica zglobova

  Hrskavica se sastoji iz kolagenih peptida, glukozamin i hondroitin sulfata, MSM-a i minerala. Propadanje hrskavice zglobova, posebno kolena,  nastaje kao posledica narušene ravnoteže između razgradnje i izgradnje hrskavice na štetu izgradnje.

 • Šta su bolesti zglobova

  Šta su bolesti zglobova?

  Osteoartroza (OA) je bolest zglobova gde dolazi do oštećenja ili gubitka zglobne hrskavice, kao i do promena u kostima i susednim mekim tkivima. Generalno OA je u porastu nevezano za pol i njena rasprostranjenost se povećava sa godinama starosti,  postaje najčešća bolest zglobova.

 • Artritis lečenje

  Kako živeti sa osteoartrozom?

  Najčešća pitanja vezana za osteoartrozu. Simptomi, uzroci, lečenje i još dosta toga...

 • Geladrink proiyvodi

  Rezultati kliničke studije o GelaDrink-u

  GELADRINK Forte je trenutno jedini sveobuhvatni proizvod u svetu sa dejstvom koje je  potvrđeno kliničkom studijom po zahtevnim pravilima  “ medicine zasnovane na dokazima“ (Evidance Based Medicine) na čelu sa prof. MUDr. Karelom Pavelkom, DrSc, direktorem Instituta za reumatologiju u Pragu i predsednikom Reumatološke asocijacije Češke Republike.

 • Rizartroza - Artroza šake

  Rizartroza - Artroza šake (rizartritis)

  Šta je to rizartroza? Koga to interesuje? Još jedna doktorska priča, odnosno tema za kongrese i stručne rasprave. Sve su ovo misli koje vam prolaze kroz glavu dok čitate naslov.

 • Šta je artritis?

  Šta je artritis?

  Često se u toku razgovora medicinskih radnika čuje izraz ARTRITIS.

Saznajte novosti
Kolačiće (Cookies) koristimo kako bi sajt bio funkcionalan. Korišćenjem našeg sajta, slažete se sa "Uslovima korišćenja" i "Politikom privatnosti" .