• Diskus hernija

  Diskus hernija

  Diskus hernija je povreda međupršljenskog diska kičmenog stuba, koja nastaje kao posledica prolapse (hernijacije) i prodora želatinoznog jezgra međupršljenskog diska u međupršljenske otvore(fotamina interbertebrales), gde vrši pritisak na korenove spinalnih živaca, a ponekad i centralno u spinalni kanal i prostor u kome se nalazi kičmena moždina.

 • Zamrznuto rame

  Zamrznuto rame (Adhezivni kapsulitis ramena)

  "Zamrznuto rame"je adhezivni kapsulitis ramena i veoma je čest uzrok bola u ramenu. Pojavljuje se u 2 do 5 posto populacije. Obično se javlja u dobi od 40 do 60 godina i češći je kod žena.

 • Povrede i oboljenja ramena

  Povrede i oboljenja ramena

  Rame je najpokretljiviji zglob u telu. Zbog svoje velike pokretljivosti "nosi" pokrete ruke u celosti i trpi veliki mehanički stres, kako u svakodnevnom životu tako i u sportu.Kao takav je i najizloženiji povredama. Zbog svoje složenosti često se naziva i rameni kompleks.

 • Nestabilnost glenohumeralnog zgloba

  Nestabilnost glenohumeralnog zgloba

  Rame je najpokretljiviji a ujedno i najnestabilniji zglob (zglobni kompleks) u ljudskom telu. Treba imati u vidu da se pokreti u ramenu ostvaruju sinergičnim delovanjem glenohumeralnog, akromioklavikularnog i sternoklavikularnog zgloba.

 • Iritacija tetive bicepsa

  Iritacija tetive bicepsa

  Tetiva bicepsa povezuje gornji kraj mišića bicepsa i kosti ramena. Ima strukturu nalik vrpci. Jedna je od retkih tetiva koja ulazi u sam zglob. U nekim slučajevima dolazi do njene iritacije, što izaziva bol,slabost mišića i otežano korišćenje ruke- naročito pri opterećenju.

 • Totalna endoproteza

  Veštački kuk ili koleno - Totalna endoproteza

  Indikacija: gonartritis III. – IV. stepena, koksartritis III. – IV. stepena, endoproteza nakon kuka, ugradnja endoproteze za gonartritis ili koksartritis

 • Bolovi u leđima - spondilartritis

  Bolovi u leđima - spondilartritis

  Indikacija: spondilartritis, bolovi u ledjima, pomeranje zglobnog diska

 • Bolovi u kukovima

  Bolovi u kukovima

  Indikacija: koksartritis I.- III. stepena, bolovi u kukovima

  Unutrašnji organi – povezanost sa bolovima u kukovima

 • Bolovi u kolenima

  Bolovi u kolenima

  Indikacija: gonartritis I. – III. stepena, bolovi u kolenima

  Povezanost unutrašnjih organa sa bolovima u kolenu

 • Bolni procesi u rukama

  Bolni procesi u rukama - risartritis, erozivni osteoartritis ruku

  Indikacija: osteoartritis ruku, risartritis, erozivni osteoartritis ruku, reumatoidni artritis, Enartritis III. – IV stepena, koksartritis III. – IV. stepena

 • Bol u kostima kod deteta

  DA LI SE VAŠE DETE IKADA POŽALILO NA BOL U KOSTIMA? AKO NIJE, PITAJTE GA.

  Često o zdravlju naše dece brinemo samo kada se razbole ili kada zadobiju neku povredu.

 • Rizartroza - Artroza šake

  Rizartroza - Artroza šake (rizartritis)

  Šta je to rizartroza? Koga to interesuje? Još jedna doktorska priča, odnosno tema za kongrese i stručne rasprave. Sve su ovo misli koje vam prolaze kroz glavu dok čitate naslov.

Saznajte novosti
Kolačiće (Cookies) koristimo kako bi sajt bio funkcionalan. Korišćenjem našeg sajta, slažete se sa "Uslovima korišćenja" i "Politikom privatnosti" .
Više informacija Prihvatam