Hrskavica zglobova i GelaDrink

Hrskavica zglobova

Hrskavica se sastoji iz kolagenih peptida, glukozamin i hondroitin sulfata, MSM-a i minerala. Propadanje hrskavice zglobova, posebno kolena,  nastaje kao posledica narušene ravnoteže između razgradnje i izgradnje hrskavice na štetu izgradnje.

Taj proces prvo zahvata kolagen pri čemu se povećava njegova lomljivost i narušava se arhitektura hrskavice. Nakon toga dolazi do otkidanja glukozamina i hondroitina iz rešetke kolagena, i usled dejstva različitih supstanci do njihove potpune razgradnje. Ćelije koje imaju ulogu u proizvodnji kolagena i ostalih gradivnih elemenata hrskavice bivaju time potpuno ili delimično blokirane i ne uspevaju da popune nastale defekte u hrskavici.

1. Zdrava hrskavica 2. Povećana lomljivost kolagenih vlakana, smanjenje broja ćelija hrskavice (hondrocita) 3. Poremećen metabolizam hondrocita
1. Zdrava hrskavica 2. Povećana lomljivost kolagenih vlakana, smanjenje broja ćelija hrskavice (hondrocita) 3. Poremećen metabolizam hondrocita

Obnavljanje hrskavice zglobova

Dodavanjem kolagena iz spoljne sredine omogućava se ćelijama graditeljima dovoljno materijala za brzu i potpunu regeneraciju oštećenog kolagena, stimuliše se proizvodnja novog zglobnog kolagena a zajedno sa drugim gradivnim elementima vrše obnavljanje arhitekture hrskavice.

Geladrink® Forte je proizvod za obnavljanje oštećene hrskavice i elastičnosti kostiju.

Geladrink  preparati sadrže jedinstven i vrlo efikasan kompleks hondroprotektivnih materija, koje štite i hrane ne samo hrskavicu zglobova već čitav zglobni sistem i ublažavaju bolove pokretljivih organa i obnavljaju pokretljivost zglobova kod osteoartritisa (propadanja hrskavice).

Može da se koristi i kao sredstvo za podržavanje procesa zaštite vezivnog tkiva pokretljivih organa (tetiva, ligamenata i mišića).

Osnovnu supstancu Geladrink preparata čine kolageni peptidi koji podržavaju gradnju hrskavice,  jačaju zglobni sistem, daju zglobnom tkivu čvrstoću i fleksibilnost.

Glavni sastojci Geladrink Forte preparata su:

  • Kolageni peptidi - predstavljaju osnovni gradivni element hrskavice – armaturu hrskavice za koju se vezuju sve ostale supstance koje ulaze u njen sastav.
  • Glukozamin i hondroitin sulfat - su supstance koje se ugrađuju u armaturu sačinjenu od kolagenih peptida i zajedno učestvuju u regeneraciji oštećene hrskavice.
  • MSM (metilsulfonilmetan) je prirodni oblik sumpora koji ima sposobnost obnavljanja vezivnog tkiva i mogućnost otklanjanja bolova uzrokovanih upalom.
  • Bosvelin (ekstrakt kore tamjanovog drveta) odlikuje se sposobnošću da neutrališe supstance koje izazivaju upalu zgloba i razgradnju kolagena i time sprečava dalje propadanje hrskavice, smanjuje otoke i intenzitet bola.
  • Vitamin C, vitamin E, Selen i Mangan - Čiste zglob od štetnih materija organizma.

Učinak Geladrinka Forte

Učinak Geladrink proizvoda na hrskavicu

GELADRINK FORTE
GELADRINK FORTE
Jedini kompleksan preparat za dubinsku regeneraciju oštećene hrskavice, koji u svom sastavu ima kolagene peptide, glukozamin i hondroitin sulfat.

Saznajte novosti
Kolačiće (Cookies) koristimo kako bi sajt bio funkcionalan. Korišćenjem našeg sajta, slažete se sa "Uslovima korišćenja" i "Politikom privatnosti" .