Bolovi u leđima - spondilartritis

Bolovi u leđima - spondilartritis

Indikacija: spondilartritis, bolovi u ledjima, pomeranje zglobnog diska

Spondilartritis je artritis zglobova kičme. Diskopatija je oboljenje međupršljenskih diskova, osteopenija označava smanjenje gustine koštane mase, usled poremećaja u stvaranju osteoida. Kao posledica ove patološke pojave, nastaje osteoporoza i bolovi u kičmi. Za smanjenje bolova u predelu kičme, koja se sastoji od pršljenova, međupršljenske hrskavice i međupršljenskih diskova, vrlo je važan element voda. 88 % međupršljenskih diskova novorođenčadi čini voda, i kod sedamdesetogodišnjaka voda čini 70 % međupršljenskih diskova.

Bubrezi značajno utiču na zdravlje kičme. Zbog toga je potrebno posvetiti veliku pažnju bubrezima, jer mnogi problemi sa kičmom su povezani sa funkcijom bubrega.

Biljna terapija i prehrana:

Za ishranu tvrdog i mekanog vezivnog tkiva kičme , koje se takođe, sastoji od kolagenskih niti, preporučljivo je koristiti preparate Geladrink® i Calcidrink® koji pomažu u jačanju koštane mase pršljenova.

U cilju potiskivanja upalnih procesa i poboljšanja prokrvljenja tkiva preporučljivo je koristiti preparat Geladrink FAST koji je namenjen za sprečavanje upalnih procesa i prokrvljenje tkiva, što olakšava zaceljenje i oporavak bolesnika.

Poboljšanje kvaliteta međupršljenskih diskova, tj. povećanje njihove hidratacije, može se postići uzimanjem Geladrinka® FORTE namenjenog za dubinsku regeneraciju i poboljšanje svojstava vezivnog tkiva. Kod bolesnika s ovom dijagnozom utvrđen je povišen nivo toksičnog metabolita homocisteina u krvi,uzroka smanjenja kvaliteta proizvedenog kolagena, koji čini 30 % svih belančevina u organizmu i čiji kvalitet znatno utiče na funkciju ligamenata i vezivnog tkiva koji čine lokomotorni sistem. Metabolički poremećaj praćen povišenim nivoom homocisteina, predstavlja uzrok „upala“ Ahilove tetive i upala tkiva oko zglobova, tzv. periartritis, kao i uzrok bolova u leđima koji su povezani s gubitkom čvrstoće ligamenata koji spajaju pojedinačne segmente i pojedinačne pršljenove kičme. Oštećenje vezivnih vlakana uzrokuje gubitak čvrstine spojeva, abnormalnu pokretljivost međupršljenskih diskova i gubitak čvrstine zglobne hrskavice.

Za povećanje gustine koštane mase pršljenova preporučljivo je uzimati preparat Calcidrink®. Zahvaljujući svom sastavu, Calcidrink predstavlja preparat koji usporava gubitak koštane mase kod osteoporoze, stimuliše proizvodnju koštanog kolagena, podržava stvaranje kvalitetnih kristala koštanih minerala, ubrzava zaceljivanje kostiju nakon preloma, znatno ublažava bolove i simptome osteoporoze, smanjuje učestalost osteoporotskih fraktura i stimuliše zaceljivanje kostiju nakon preloma.

Kako se upotrebljavaju preparati GELADRINK u slučaju postojanja bolova u leđima

Način upotrebe:

Minimalno preporučeno trajanje terapije je 3 meseca.

Prvi mesec Dnevno doziranje: – Geladrink FAST 2x3 kapsule dnevno + CALCIDRINK 1 posudica

Drugi i treći mesec Dnevno doziranje: – Geladrink FORTE ½ posudice za doziranje dnevno + CALCIDRINK 1 posudica

Optimalno preporučeno trajanje terapije je 6 meseci.

Prva dva meseca Dnevno doziranje: – Geladrink FAST 2x3 kapsule dnevno + CALCIDRINK 2x1 posudica

Naredna 4 meseca - Dnevno doziranje: Geladrink FORTE ½ posudice za doziranje dnevno + CALCIDRINK 1 posudica

GELADRINK FAST
GELADRINK FAST
Prirodan i potpuno bezbedan preparat, koji ublažava pojave kao što su bolovi u zglobovima, upala i otoci (edemi) u zglobovima, obnavlja pokretljivost istih kod osteoartritisa i štiti čitav zglobni sistem, a ne izaziva nikakve nuspojave.

GELADRINK FORTE
GELADRINK FORTE
Jedini kompleksan preparat za dubinsku regeneraciju oštećene hrskavice, koji u svom sastavu ima kolagene peptide, glukozamin i hondroitin sulfat.

GELADRINK FORTE KESICE
GELADRINK FORTE - kesice
Namenjen je pacijentima sa oštećenjem hrskavice, bilo da je ono nastalo kao posledica upalnog procesa, povrede ili starosti.
Saznajte novosti
Kolačiće (Cookies) koristimo kako bi sajt bio funkcionalan. Korišćenjem našeg sajta, slažete se sa "Uslovima korišćenja" i "Politikom privatnosti" .