Bol u kostima kod deteta

DA LI SE VAŠE DETE IKADA POŽALILO NA BOL U KOSTIMA? AKO NIJE, PITAJTE GA.

Često o zdravlju naše dece brinemo samo kada se razbole ili kada zadobiju neku povredu.

Trudimo se da se bave sportom, da što manje vremena provode uz računar, da se ukine nošenje udžbenika u škole, da imaju više časova fizičkog, ali zaboravljamo da je ishrana najvažniji faktor za rast i razvoj deteta.

Svedoci smo da su današnja deca mnogo viša nego kada smo mi bili mali, naučnici su potvrdili da se prosečna visina povećala za čak 15cm u odnosu na svega par desetina godina u prošlost. Iako hrane sada ima u izobilju ona je daleko nekvalitetnija nego pre, sa mnogo manje hranljivih elemenata koji su neophodni za zdrav rast i razvoj.

Sve ovo je dovelo do fenomena koji se zove BOL RASTA

ŠTA JE BOL RASTA?

Delovi kostiju se razgrađuju, apsorbuju i menjaju novom kosti. Tokom brzog rasta dugih kostiju usled preopterećenja, sporta i pokreta, ali i zbog prekomernog rasta, dolazi do bolne napetosti u spoljašnjem delu kosti tzv. pokosnici (periosteum). Taj proces ponekad može da izazove upalu periosteuma.Pokosnica je protkana nervima i povećan stres ili upala (inflamacija) su jako bolni, i upravo takvo stanje lekari ponekad nazivaju BOL RASTA.

ŠTA DA RADIM?

Povećana napetost u kostima uzrokovana rastom može se ublažiti kroz dobru ishranu sa dovoljnim sadržajem minerala i proteina koji stimulišu koštani kolagen. To je period rasta kada se formira kost i njen kvalitet. Kost se sastoji od organskog materijala i uskladištenih minerala tj kalcijuma, fosfora, magnezijuma i natrijuma. Ako se u mladosti ne stvori dovoljno organski bogate koštane mase kosti su u starosti veoma krte i lako se lome. Zbog toga je od KRITIČNE važnosti kako će se tokom rasta formirati kost. Možemo reći da ukoliko kosti sadrže više mineralizovanog kolagena one će biti čvršće, jače i gušće. Ako vaše dete pati od bolova tokom rasta, ili se ponekad žali na bol u zglobovima, neophodno je obratiti pažnju. Dečijim kostima je  potrebna pravilna ishrana za dobro formiranje i mineralizaciju skeleta – potreban im je Geladrink Junior.

GELADRINK JUNIOR JE REŠENJE ZA OVAJ PROBLEM!

GelaDrink Junior

Razvili smo ga kao dodatak ishrani, za pravilan razvoj koštano-zglobnog sistema kod dece u razvoju i za jačanje skeletnog sistema. Ako je kost jaka i čvrsta, biće u stanju da drži jake ligamente, tetive i insercije mišića. Geladrinks Junior je izvor materija sa nutritivnim i fiziološkim dejstvom koji dopunjuje osnovnu ishranu i može se koristiti KAO KOMPLEKSNA ishrana kostiju i celog skeleta kolagenom i koštanim mineralima. 

ZAŠTO IZABRATI GELADRINK JUNIOR?

Zbog tradicije duge 12 godina na srpskom tržištu.Geladrink je Češki brend koji u Češkoj postoji već 25 godina, a u Srbiji je prisutan od 2005 godine preko generalnog distributera Donet doo.Prvi i najpoznatiji preparati iz Geladrink palete su Geladrink Fast i Geladrink Forte koji tretiraju probleme osteoartroze i osteoporoze kod starije populacije i ne samo kod nje.Kasnije su se pojavili Geladrink preparati za polineuropatiju, probleme sa mekim tkivima, anemiju, nervnim sistemom, sportiste.Danas u Srbiji Geladrink preparate koristi preko 100000 zadovoljnih kupaca od kojih su mnogi izbegli ozbiljne operacije korišćenjem samo ovih suplemenata.Sada je brend Geladrink razvio i preparat za decu gde je dugogodišnje iskustvo pretočeno u suplement visokog kvaliteta koji deci pomaže da pravilno rastu i razvijaju koštano-zglobni sistem.

GelaDrink Junior Dnevna doza

GELADRINK PREPORUČUJU

  • Ortopedsko-protetičko društvo Češkog lekarskog društva JEP
  • Češko stručno lekarsko društvo
  • Društvo za vezivna tkiva Češkog lekarskog društva JEP

NARUČITE GELADRINK

Preparat za ishranu koštano-zglobnog sistema kod dece. NARUČI

 

GELADRINK JUNIOR
GELADRINK JUNIOR
Geladrink Junior je suplement namenjen ishrani zglobova kod dece u razvoju kako bi i oni mogli dobiti ishranu za skeletni sistem.

Saznajte novosti
Kolačiće (Cookies) koristimo kako bi sajt bio funkcionalan. Korišćenjem našeg sajta, slažete se sa "Uslovima korišćenja" i "Politikom privatnosti" .