Diskus hernija

Diskus hernija je povreda međupršljenskog diska kičmenog stuba, koja nastaje kao posledica prolapse (hernijacije) i prodora želatinoznog jezgra međupršljenskog diska u međupršljenske otvore(fotamina interbertebrales), gde vrši pritisak na korenove spinalnih živaca, a ponekad i centralno u spinalni kanal i prostor u kome se nalazi kičmena moždina.

Povreda lakta (teniski lakat)

TENISKI LAKAT (lateralni epikondilitis) je najčešća povreda lakta. Javlja se kao posledica dugotrajnih ponavljanja istih pokreta i predstavlja degenerativne i upalne promene na tetivama lakta.

Zamrznuto rame

"Zamrznuto rame"je adhezivni kapsulitis ramena i veoma je čest uzrok bola u ramenu. Pojavljuje se u 2 do 5 posto populacije. Obično se javlja u dobi od 40 do 60 godina i češći je kod žena.

Povreda kolena

KOLENO je jedan od najsloženijih zglobova, koje ima sposobnost da amortizuje celokupnu težinu ljudskog tela. Pri uspravnom položaju ono nosi oko 70 % telesne težine, dok kod savijenih kolena čak 90 % težine, što znači da koleno trpi najveći napor prilikom svake fizičke aktivnosti, pa je i najizloženije povredama.

Povrede i oboljenja ramena

Rame je najpokretljiviji zglob u telu. Zbog svoje velike pokretljivosti "nosi" pokrete ruke u celosti i trpi veliki mehanički stres, kako u svakodnevnom životu tako i u sportu.Kao takav je i najizloženiji povredama. Zbog svoje složenosti često se naziva i rameni kompleks.

Sportske povrede

Fizička aktivnost doprinosi boljem opštem stanju organizma i jedan je od načina prevencije mnogih bolesti.

Nestabilnost glenohumeralnog zgloba

Rame je najpokretljiviji a ujedno i najnestabilniji zglob (zglobni kompleks) u ljudskom telu. Treba imati u vidu da se pokreti u ramenu ostvaruju sinergičnim delovanjem glenohumeralnog, akromioklavikularnog i sternoklavikularnog zgloba.

Šta su bolesti zglobova

Osteoartroza (OA) je bolest zglobova gde dolazi do oštećenja ili gubitka zglobne hrskavice, kao i do promena u kostima i susednim mekim tkivima. Generalno OA je u porastu nevezano za pol i njena rasprostranjenost se povećava sa godinama starosti,  postaje najčešća bolest zglobova.

Iritacija tetive bicepsa

Tetiva bicepsa povezuje gornji kraj mišića bicepsa i kosti ramena. Ima strukturu nalik vrpci. Jedna je od retkih tetiva koja ulazi u sam zglob. U nekim slučajevima dolazi do njene iritacije, što izaziva bol,slabost mišića i otežano korišćenje ruke- naročito pri opterećenju.

Kako živeti sa osteoporozom?

Osteoporoza je bolest kostiju koja utiče na smanjenje gustine kostiju, probleme s rastom, snabdevanje kostiju hranljivim materijama u toku trudnoće i dojenja.

Povrede skočnog zgloba

Stopalo i članak čine kompleksnu anatomsku strukturu koja se sastoji od 26 kostiju, 30 sinovijalnih zglobova, više od 100 ligamenata i 30 mišića.

Geladrink proiyvodi

GELADRINK Forte je trenutno jedini sveobuhvatni proizvod u svetu sa dejstvom koje je  potvrđeno kliničkom studijom po zahtevnim pravilima  “ medicine zasnovane na dokazima“ (Evidance Based Medicine) na čelu sa prof. MUDr. Karelom Pavelkom, DrSc, direktorem Instituta za reumatologiju u Pragu i predsednikom Reumatološke asocijacije Češke Republike.

Povrede zglobova lecenje

Povrede zglobova su vrlo česte u sportu  ali se dešavaju i pri svakodnevnim aktivnostima.

Saznajte novosti
Kolačiće (Cookies) koristimo kako bi sajt bio funkcionalan. Korišćenjem našeg sajta, slažete se sa "Uslovima korišćenja" i "Politikom privatnosti" .
Više informacija Prihvatam